Op zoek naar coachen?

   
   
 
coachen
Wat is coaching en wat doet een coach? Coaching.nl.
De NOBCO heeft als Nederlandse partner van de EMCC deze definitie overgenomen en streeft ernaar om in het coachveld bovenstaande definitie te verspreiden. De International Coach Federation definieert coaching als het creatieve proces waarbij de cliënt als partner wordt geïnspireerd en uitgedaagd om tot zijn of haar maximale persoonlijke en professionele potentieel te komen. ICF defines coaching as partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential. Loopbaancoaches helpen jou je passie te her ontdekken, omdat werken vanuit passie het meeste werkgeluk genereert en doen waar je goed in bent je een hogere marktwaarde oplevert. Daarnaast helpen zij je de gewenste baan of andere loopbaan te realiseren. Het succes van de organisatie wordt bepaald door het functioneren van het team waarbinnen de medewerkers functioneren. Teamcoaching helpt de dynamiek van het team te verbeteren, maar ook het individueel functioneren van de leden van het team. Life coaching gaat over het optimaal inrichten van jouw leven. De onderwerpen kunnen gaan over zowel werk, relaties, gezondheid, financiën als zingeving. Samen met de coach zoek je welke dilemmas er zijn en hoe die op te lossen zijn.
Coaching Voor Mij Welke vormen van coaching zijn er?
4 Medisch coach. 1 Musici coach. 33 Online coach. 19 Overige coaching. 197 Persoonlijke ontwikkeling. 46 Training en Ontwikkeling. Registreren als coach. Inloggen als coach. Referenties van coaches. Verbeter uw profiel. Interessant voor u? Hoe werkt het? Welke vormen van coaching zijn er? Vormen van coaching. Vele vormen van coaching zijn te onderscheiden. Niet alleen de manier van coaching, maar ook het onderwerp waarop je kunt worden gecoacht. Hieronder staat een uitleg van de meeste vormen van coaching. De definitie van coaching. Coaching is eigenlijk een Engelse term maar inmiddels gewoon geheel ingeburgerd in de Nederlandse taal. Een definitie die we terugvinden onder andere op Wikipedia is: Een" coach is iemand die u stuurt, begeleidt en handvatten geeft om uw doel te bereiken.
Opleiding tot transformatiecoach volgens Bridgeman Methode.
Kernwaarden in haar werk zijn: veiligheid, vrouwenkracht en energie. Naast NLP-Master, Transformatief Coach en Yogadocent, heeft zij ook de opleiding bij JJDoula Amsterdam gedaan. Ze is gecertificeerd in Hypnobirth technieken voor Professionals. Verder heeft zij een opleiding Psycho Sociale Basiskennis gevolgd en de opleiding tot EFT Emotional Freedom Technique therapeut afgerond.
Competentie Coachen Jongkind Training Coaching.
ontwikkelactiviteiten op de competentie Coachen voor de medewerker. coachingsadviezen op Coachen voor de coach of leidinggevende. Alle 50 veelgebruikte competenties op een rij staan in het competentieoverzicht. Ontwikkelen van de competentie Coachen. Jongkind Training Coaching biedt een breed scala aan van trainingen en coachings.
De 25 handigste zinnetjes om te coachen op je werk.
Door Henk Veenhuysen Senior coach. Vaak kom je op je werk in een situatie terecht waarin je collega of je medewerker om hulp vraagt. Natuurlijk wil je je collega helpen door hem of haar te coachen. Met deze 25 resultaatgerichte vragen komt je collega gegarandeerd een stap verder in de werkzaamheden of het project waar hij of zij mee bezig is. In de vragen zit een chronologische volgorde. Het handigste is te beginnen met vragen die bij onderdeel A genoemd worden. Vervolgens ga je door met B tot en met E. Veel succes met het uitproberen! om het doel te bepalen. Geef in één zin aan wat je met dit gesprek wil bereiken. Wat is het doel van ons gesprek? Zou je willen aangeven wat je wil bereiken? Wat wil je voor elkaar krijgen? Op welke termijn wil je dit bereikt hebben? OM TE KIJKEN WAT ER AL GEBEURD IS. Wat heb je tot nu toe gedaan en welke resultaten heeft dit opgeleverd? Hoe doe je het nu en met welke reden doe je het zo?
Coachen van medewerkers op de werkplek CoachResult.
Verbeter je team. 076 231 01 00. Home Actueel Coachen van medewerkers op de werkplek. Coachen van medewerkers op de werkplek. Coachen van medewerkers op de werkplek: coaching on the spot. Coaching on the spot is een intensieve manier van begeleiden van medewerkers op de werkplek.
Coachen moet dus zo! 3 belangrijke kernvragen Frankwatching.
Het gebeurt nogal eens dat jij als coach of als coachend leidinggevende iemand tegenover je krijgt die zijn/haar ontwikkelwens zelf al tamelijk scherp op het netvlies heeft. Dat klinkt als een fijn uitgangspunt, maar als coach heb je de verplichting om door te graven naar de wáre achterliggende behoefte.
Coachen Een stapje verder.
Tijdens het coachen begeleid ik een persoon of groep, zodat diegene het beste uit zichzelf kan halen ten aanzien van één of meer gestelde doelen. Het is een kortdurende, resultaatgerichte vorm van begeleiden, waarbij de ander leert zelfstandig te functioneren in zijn werk of persoonlijke situatie. Het doel van coachen is om ervan te leren.
Academie voor Coaching Academie voor Coaching.
Academie voor Coaching. Voor jouw ontwikkeling als coach en als mens. Waarom de Academie voor Coaching? Geen onnodige kosten. Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Zeer ervaren trainers/coaches. 15 jaar ervaring en bewezen kwaliteit. Wil jij je ontwikkelen tot professioneel coach of wil je leren hoe je coachend leiding geeft?
Opleiding Coachen met Karakter Coachcenter.
Een benadering vanuit verbinding en integratie die veel waarde biedt in een maatschappij met veel focus op onderscheid en segregatie. In de verdiepingsopleiding Coachen met Karakter leer je om vanuit verbinding juist de kracht van jouw karakter en onderscheidend vermogen optimaal te benutten.
Trainingen Coachen Boertien Vergouwen Overduin Boertien Vergouwen Overduin.
En waar kun je beter leren coachen dan bij de uitvinders van het vak? Bij Boertien Vergouwen Overduin leren we je met een gerichte coaching training de coachingsvaardigheden die nodig zijn om boven je zelf uit te stijgen. Als coach of coachende op de werkvloer kun je tegen verschillende situaties aanlopen, bijvoorbeeld als weerstand, emoties of je eigen onzekerheid een rol spelen.
Coachen.
Hoe je iets doet, ontstaat vaak in het coachmoment zelf. Maak van je ervaringen leerervaringen door erop terug te kijken. Doe dit ook samen met anderen, onder meer met degenen die je nu coacht of in het verleden hebt gecoacht. Vraag deze om feedback en trek daar lering uit. Hoe toon je deze competentie aan bij een sollicitatie? Wanneer je solliciteert op een functie waarbij coachen een belangrijke competentie is, kun je er zeker van zijn dat de selecteur tijdens het sollicitatiegesprek zal vragen naar je coachingsvaardigheden. Hij kan bijvoorbeeld vragen.: Wat versta je onder coaching? Hoe pas je dit toe? Kun je een voorbeeld geven? Kun je een voorbeeld geven van hoe je de coaching van iemand hebt aangepakt? Wat vind je het lastigst aan coaching? Hoe pak je dit aan? Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan de ontwikkeling van je medewerkers? Geef eens een voorbeeld hoe je je tijd aan deze ontwikkeling besteedt. Op zon moment wil je je natuurlijk van je beste kant laten zien en aantonen dat jij de meest geschikte kandidaat voor de functie bent. Maar, hoe doe je dat concreet en zonder jezelf neer te zetten als een enorme blaaskaak?

Contacteer ons